Három év után drágult a horgászengedély

fohesz 2021.évi Duna területi jegyárak!

 

 

A mellékelt táblázatban területi jegytípusonként tájékozódhatnak a jegyárakról, valamint a használható készségek számáról, és az elvihető halmennyiségekről.

Szövetségünk az elmúlt három évben azonos áron kínálta a horgászati lehetőséget, nem emelt az árakon. Az idei évtől új ötéves periódus indul. A tervezett még magasabb szintű halgazdálkodás megvalósítása érdekében elkerülhetetlenné vált a jegyárak korrekciója. A következő évekre a jelenlegi árak már nem tudnák biztosítani a kellő forrásigényt. A korrekciót a következő tényezők tették szükségessé:
- az elmúlt három év 10%-ot meghaladó inflációs hatása
- a bevezetésre kerülő elektronikus jegykiadás 10%-os jutalék díja
- az elmúlt évek 40%-os dolgozói béremelés költségei
- a haltelepítési volumenek növelése a következő 5 évre
- a növekvő horgászlétszám hatékonyabb ellenőrzése érdekében tervezett 2 plusz halőr felvétele
- nem utolsó sorban a dunai halgazdálkodási hasznosítókkal (többi horgász szövetség) kötött megegyezés, melyben - az elvihető halak darabszámában, mennyiségében, felső és alsó mérethatárokban valamint az árakban - azonos irányelvek kerültek megfogalmazásra.
Amint a fentiekből olvasható, és reméljük érthető is, hogy a horgászok által méltán elvárt magas szintű halvédelem, halőrzés, halutánpótlás, élőhely védelem, kormorángyérítés, élőhely rehabilitáció, stb., csak akkor tartható fenn hosszú távon, ha a (folyamatosan növekvő) költségek az árak korrekciójával időnként ellentételezésre kerülnek. Mindig is igyekeztünk óvatosan bánni az áremeléssel, de amennyiben szükséges, azt időnként meg kell tennünk. Ez történt most is.
Megértésüket és támogatásukat megköszönve kérjük, látogassák továbbra is a FŐHESZ által kezelt vízterületeket, horgásszanak a Dunán!

2020engedely1

2020engedely2

Partnereink

print

 

 Váci állásajánlatok!

jooble

segitokezek

 dunakanyarlogo

 

ai logo

 

vaciegyhazmegye logo k

 

tragor ignac logo

 

konyvtar

 

vendegvarok

 

mouseoleumlogo 

 

  

Hirdetőink

borzsonyvendeghazkicsiborito

 umami

royal

 

duplexkicsi

 

starthibokicsi

 

mouseoleumlogo

 

aquadream

 

klimasz logo

 

Royal Fitness logo

 

vipbizt

 

rubraetterem logo

 

prestige

 

repetabisztro logo

 

hbmultimedia