címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. május 31. | péntek
Angéla és Petronella napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Zárható konténerek a társasházaknál

Zárható konténerek a társasházaknál

Az önkormányzat a város köztisztaságának javítása érdekében zárható hulladékgyűjtő konténereket vásárol, amelyeket csak az adott társasházak lakói használhatnak. Ezt Ferjancsics László alpolgármester és Makrai Zsolt, a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság tagja jelentette be szerdán.

A váci városvezetés már korábban is kereste a megoldás lehetőségét, hogy megakadályozza a városon kívülről hozott – és például a lakótelepi konténerekbe bedobált – hulladékok váci edényzetekbe történő elhelyezését. Ferjancsics László ennek kapcsán említette meg, hogy ciklusukban nyílt meg a hulladékudvar, vált rendszeressé a gyűjtőhelyek melletti takarítás, és támogatták anyagilag is a kukák zárt tárolóban való elhelyezését.

Makrai Zsolt szólt arról, hogy Gödöllőn 2022-ben vezették be kísérleti jelleggel ezt a rendszert, amelynek pozitív visszhangja volt, így ezt követően folyamatosan vonnak be tásasházakat. Az ott bevált módszer részleteiről tájékoztatást kapott Matkovich Ilona polgármester is, majd a városvezetés elhatározta, hogy az év második felében Vác is beszerez zárható konténereket, amelyekből első körben 10 ilyen edényzet kerül Alsóvárosba.

Makrai Zsolt szerint ezzel megakadályozható mind a guberálók által okozott rendszeres környezetszennyezés, mind az, hogy a társasházak számára biztosított konténerbe nem ott lakók helyezzenek el szemetet. A konténerek csak az érintett lakók – és persze, a hulladékgyűjtő cég – számára biztosított kulccsal lesznek nyithatók és zárhatók.

Feladó: Vác Város Önkormányzata

Fotó: Váci Hírnök

EU pályázatok