címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. június 11. | kedd
Barnabás napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – Kiszurkolták a plüssmacik

Kézilabda – Kiszurkolták a plüssmacik

Az őszi örömkézilabda után ma este a váci sportcsarnokban már sokkal izzasztóbb meccsen győzte le újvárosi riválisát élvonalbeli kézilabda együttesünk: Praktiker-Vác – Dunaújváros 26-23 (11-11).

A Váci Humán Szolgáltató Központ szervezésében megvalósuló gyermeknapi programon a nézők a meccs előtt igen sok pályára bedobott plüssel szereznek majd örömet a rászoruló váci kicsiknek.

A mieink közül az utóbbi időben megszokottakhoz képest hiányzott Such Nelli. Mégpedig nagyon szomorú okból: a kiváló jobbszélsőnek a bal térdében elszakadtak a keresztszalagok…

Az összecsapás elején a váciaknak „sikerült” megismételni az előző fordulóban Debrecenben bemutatott indiszponált meccskezdést. Az első három hálózörgetés a vendégeké volt, míg a nyitó hazai gólra közel 7 percet kellett várni.

Aztán úgy tűnt, beindul a hazai szekér, hiszen sikerült fordítani. Kimaradt egy-egy hétméteres, és mivel támadásaink csak a drukkerek idegeinek cincálására voltak jók, a találkozó harmadánál újra kétgólos lett a váci hátrány.

Szerencsére ekkor nagyon összeállt a védőmunka és Csizmadia Fanni is elkezdett remekelni. Kiválóan működött a Bordás Réka, Kovalcsik Jázmin belsőhármas duó, ellenben a túloldalon továbbra is számolatlanul hagytuk ki a gólhelyzeteket. Jellemző, hogy annak dacára, hogy a 19. és a 30. perc között gólképtelen volt a Dunaújváros, csak döntetlennel tudtak pihenőre menni a mieink.

A második félidő indítása már sokkal jobban sikerült, mint az elsőé: ezúttal a váciak dobtak hárommal többet, mint ellenfelük. Vendég időkérést követően jellemzően 2-3 találat volt a hazai fór. Ám amikor az újvárosiak átálltak egy nyitottabb védekezésre, ez nem ízlett csapatunknak és Herbert Gábor is halogatta az időkérést.

Mindezek következményeként a 47. percben kiegyenlített a vendég hölgykoszorú. Végre jött a váci edzői eligazítás. Összekapta magát együttesünk, a jó védekezés segítségével ellensúlyozni lehetett a dühítően pocsék helyzetkihasználást. Az ellenfél is kezdte felélni az erőtartalékait, és 21-21 után zsinórban 4 hazai hálórongálás következett.

Ez már döntő volt, és ha a vártnál sokkal nehezebben is, de itthon maradtak a fontos bajnoki pontok – a több halvány játékosteljesítmény dacára.

Négy fordulóval a bajnoki zárás előtt a váciaknak 26 pontjuk van, és ezzel az 5. helyet foglalják el a 14 csapatos tabellán. Az említett 4 találkozót két hét alatt letudja csapatunk. Szerdánként idegenben – legközelebb május 15-én 18 órától Békéscsabán – szombatonként hazai környezetben – legközelebb május 18-án este hattól a Mosonmagyaróvár ellen – gyarapíthatja pontjait a Praktiker-Vác.

Női kézilabda NB I, 22. forduló: Praktiker-Vác – Dunaújváros 26-23 (11-11)

Vác, 450 néző. Vezette: Bóna Szabolcs, Földesi Csaba.
Praktiker-Vác: Csizmadia Fanni - Bánfai Kíra 4, Ballai Borbála 4 (2), Kuczora Csenge 4 (1), Bordás Réka, Marincsák Nikolett 3 (2), Ballai Anna 5.

Csere: Bukovszky Anna és - Győri Alexa (kapusok), Kovalcsik Jázmin 1, Csíkos Luca 5, Kurucz Aida, Kovács Anikó

Vezetőedző: Herbert Gábor

Kiállítások: 2 perc, illetve 10 perc. Hétméteresek: 6/5, illetve 3/1

Az eredmény alakulása: 5. perc: 0-3; 11. p.: 5-4; 19. p.: 8-10; 25. p.: 11-10; 34. p.: 15-12; 44. p.: 20-17; 49.perc: 21-21; 52. perc: 24-20.; 56. perc: 25-21.

Feladó: Vác Város Önkormányzata

EU pályázatok