címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. június 11. | kedd
Barnabás napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Sakk – A 8. helyen zártak a váciak

Sakk – A 8. helyen zártak a váciak

Befejeződött a harmadosztálynak számító NB II-es sakkcsapatbajnokság Erkel csoportjának idei sorozata. Az utolsó játéknapon: Vízügyi SE – Váci SC 5,5:6,5.

Zárásként a váciak a sereghajtó helyet elkerülni kívánó fővárosiak ellen ültek a táblákhoz. A szövetség honlapján azonnal megjelentek a befejezett játszmaeredmények, így a vízügyesek számára ismert volt, hogy mennyi pont szükséges számukra. Ezért szó sem lehetett szalonremikről, jellemző, hogy az egy tucat parti közül csupán három végződött döntetlenre.

A váciak közül sötéttel nyerte meg a csatáját Keresztesi Áron, világossal szerezte mega teljes pontot Gyenes Máté, dr. Trajber Csaba, Slezák Róbert és Prohászka Gyula. Döntetlent ért el Trajber Dániel, Veres István és Kiss Pál.

A bajnoki zárás után a váciak 48 és fél pontjukkal a tabella 8. helyét foglalták el a tízcsapatos csoportban, ami egy helyezéssel jobb az előző évinél. A mieink a tavalyihoz képest 3 és fél ponttal többet gyűjtöttek. A legeredményesebb váci sakkozó a még ifi korosztályú Gyenes Máté lett – 9 játszmából 5,5 pontot gyűjtött –, akinek remeklését kiemeli, hogy ezt a csapat első tábláján érte el.

Képünkön a csoport végeredménye

Feladó: Vác Város Önkormányzata

EU pályázatok