címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. június 11. | kedd
Barnabás napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Labdarúgás – Sima vereséggel ért véget a nagy váci menetelés

Labdarúgás – Sima vereséggel ért véget a nagy váci menetelés

A bajnoki vereség fanyar ízét már február vége óta nem ismerő negyedosztályú váci focigárda ma a minden bizonnyal második helyen záró megyei rivális otthonában lépett pályára, és sima vereséget szenvedett: Gödöllő – Vác VLSE 4-1 (2-0).

A vármegyei élvonal záró 4 játéknapján nem akármilyen erősségű ellenfelekkel szemben tartaná meg fantasztikus bajnoki menetelését Kovács Péter vezetőedző gárdája: a jelenlegi tabella alapján sorrendben a 2., a 4., az 1. és a 7. helyezettel találkoznak. És ha szeretnék megtartani a borzalmas ősz után immár csodának számító 5. helyezést, akkor ellenük kell(ene) minél több pontot szerezni.

Mindenesetre ezen cél eléréséhez vezető első megmérettetés ma a szintén fantasztikus sikerszériában lévő, a vármegyei kupagyőztes gödöllői gárda ellen volt.

Ahogy várhatóvolt, a hazaiak támadólag léptek fel, míg a mieink próbálták megtartani a megszerzett labdákat és szervezett védekezésből indítani az esetleges kontralehetőségeket. Ám még az első játékrész felénél sem jártunk, amikor egy jó helyzetfelismerés után – kapusunkat átemelve – megszerezték a hazaiak a vezetést, 1-0.

Aktívabbá kellett fejleszteni a mieink taktikáját, ám érezhető volt, hogy a pályán az történik, amit az önbizalomtól duzzadó hazaiak akarnak. A lüktető iramú küzdelemben sajnos még a félidő vége előtt ez be is bizonyosodott, mivel egy szép fejesgóllal megduplázták előnyüket a gödöllőiek, 2-0.

A fordulás után aztán tovatűnt az előző fordulók koncentrált, egységes váci csapatjátéka. A fellazuló védekezést jól kihasználva negyedóra alatt újabb két alkalommal vették be a kapunkat a hazaiak, 4-0. A pontok sorsa eldőlt, csak az maradt a kérdés, hogy sikerül-e a mieinknek szépíteni a vereség különbségén.

Ez sikerült is, mivel a rendes játékidő utolsó percében Nagy Zoltán büntetőből betalált, 4-1.

Tehát még 3 játéknap van hátra a negyedosztályú pontvadászatból. A VVLSE 40 pontot gyűjtve jelenleg a 6. helyet foglalja el a 16 gárdát felsorakoztató táblázaton. Legközelebb május 17-én pénteken fél hattól a Dunavarsány érkezik a városi stadionba.

Fotó: Gödöllői SK - Facebook

Feladó: Vác Város Önkormányzata

EU pályázatok