címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. június 11. | kedd
Barnabás napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – Jó meccsen jobb volt az ellenfél

Kézilabda – Jó meccsen jobb volt az ellenfél

A hétközben bebiztosított 5. helyezés után ismét csak az ellenfél számára volt nagyobb téttel bíró a jelen pontvadászat utolsó előtti váci mérkőzése. Két azonos eredménnyel záruló játékrész után el is vitték a pontokat a vendégek: Praktiker-Vác – Mosonmagyaróvár 24-30 (12-15).

A mérkőzés előtt azt találgatták a nézők, hogy az elmúlt fordulók pocsék váci első játékrészeihez most is lesz-e „szerencséjük”. Nos, ezúttal is a rivális dobta gyakrabban a gólokat az első percekben, de 5-4-re sikerült először – és sajnos utoljára – fordítani. Már ekkor is feltűnő volt, hogy sem a szélsőinket, sem a beállóinkat nem sikerül megjátszani. Viszont Kuczora Csenge ezúttal a legszebb napjait idézte, annak ellenére, hogy az első félidőben (Kovalcsik Jázmin hőemelkedése miatt) végig a pályán volt.

De hiába szórta a gólokat a váci irányító-átlövő és a szünetre csapata találatainak háromnegyedét vállalta, a két csapat kapusainak teljesítménye között nagy különbség volt. (Herbert Gábor cserélgette is őket – mindhiába.) Az első negyedóra gólesője után a pihenőig már alábbhagyott a gyakori hálórongálás. Sokáig tartotta a Vác a lépést, szorossá téve a küzdelmet, de pár hiba miatt 10-11-es állás után gyorsan négyre nőtt a különbség annak ellenére, hogy a váci vezetőedző a félidő alatt kétszer is időt kért.

A második félidőt jól kezdte csapatunk, Csíkos Luca is felzárkózott góltermelésben, de egyenlíteni egyszer sem sikerült. Aztán a mérkőzés kétharmadánál a játékvezetők is elvesztették a fonalat: percekig kölcsönös kiállításokkal kompenzálták a tévedéseiket. (Jellemző, hogy a nem durva mérkőzés 33. és 41 perce között 4 hazai és 3 vendégjátékost küldtek le kétperces büntetéssel.)

Ez aztán sokkal jobban ízlett a jobb erőkből álló látogatóknak. Hiába tudtuk már a támadó Kuczora Csengét védekezésben Kovalcsik Jázminra váltani, 18-19 után négy gólt kapott a hazai hölgykoszorú zsinórban. Bár a záró tíz perc elején sikerült megfelezni a váci hátrányt, a lelkesedés és a folyamatos eredmény utáni hajsza felőrölte a váci erőtartalékokat és a véghajrában már a meccs legnagyobb különbsége alakult ki.

A huszonnégy lejátszott meccsből 28 pontot szerzett a Praktiker, mellyel már biztosan ötödikként zárja a sorozatot.

Még két találkozó van hátra a 2023/24-es élvonalbeli női bajnokságból. E két összecsapást a jövő héten játssza le csapatunk: szerdán az MTK-hoz látogat, majd szombaton a NEKA érkezik a váci sportcsarnokba. Mindkét mérkőzés 18 órakor kezdődik.

Női kézilabda NB I, 24. forduló: Praktiker-Vác – Motherson Mosonmagyaróvári KC 24-30 (12-15)
Vác, 600 néző. Vezette: Felhő Ferenc, Öcsi Tamás

Praktiker-Vác: Csizmadia Fanni - Bánfai Kíra, Ballai Borbála 3, Bordás Réka 2, Kuczora Csenge 11 (4), Csíkos Luca 5, Ballai Anna 2.
Csere: Bukovszky Anna és Győri Alexa (kapusok), Varga Emőke, Marincsák Nikolett 1, Kovács Anikó, Kovalcsik Jázmin, Csire Fanni.

Vezetőedző: Herbert Gábor

Kiállítások: 10 perc, illetve 12 perc. Hétméteresek: 5/4, illetve 3/3

Az eredmény alakulása: 4. perc: 1-3; 9. p.: 5-4; 15. p.: 7-10; 21. p.: 10-11; 25. p.: 10-14; 34. p.: 14-15; 39.perc: 18-19; 43. perc: 18-23.; 51. perc: 22-24; 58. p.: 23-28.

Feladó: Vác Város Önkormányzata

EU pályázatok