címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. június 1. | szombat
Tünde napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Labdarúgás – Szép győzelemmel köszöntötték a bajnokokat

Labdarúgás – Szép győzelemmel köszöntötték a bajnokokat

A negyedosztályú focibajnokság utolsó fordulójában fölényes győzelmet aratott a váci gárda, és a 7. helyen zárta a sorozatot: Vác VLSE – Dunakeszi 6-0 (2-0).

Az egykor szebb napokat látó két együttes korábban nagy presztízscsatákat vívott. Aztán előbb Dunakeszi, majd Vác labdarúgása is visszaesett, így mostanában a negyedik vonalban idézhetik fel az elődök találkozóit.

Emlékezésre egyébként is volt alkalom, hiszen június 4-én lesz éppen 30 esztendeje, hogy a Vác FC-Samsung hazánk legjobb csapataként bajnoki címet szerzett. A bajnoki meccs előtt a Városházán az akkori hősök vehették át az önkormányzat jubileumra készített oklevelét, majd az összecsapás szünetében a pályára szólított főszereplőket ünnepelte meg a stadion közönsége.
BAJNOKOK

A bajnoki nagyszerűen indult a váciak számára, hiszen a 2. percben egy szép hazai akció végén a kapusról tovább csorgó labdát Torda Patrik 2 méterről passzolta a hálóba, 1-0. A következő negyedórában aztán a mieink több ziccert is elhibáztak a látványosan motiválatlanul poroszkáló vendégek ellen.

A félidő felénél viszont az ezzel a találkozóval búcsúzó 38 éves Hegedűs Csaba feltehette a koronát szép váci pályafutására és az ötös sarkáról megduplázta az előnyt, 2-0. (A váci csapatkapitány ezután nagy taps kíséretében cserét is kért.)

A játékrész második felében a hol csak csepegő, hol meg ömlő eső jelentett eseményt, a pályán szünetig nem sok izgalmas történt.

A félidőben aztán a váci aranycsapat tagjait köszöntötte a publikum, a hősök a nézők tapsa közepette tettek egy sétát az anno rengeteg győzelmet látott pályán. (A bajnokok ünneplésére még az eső is elállt…)

Az öröm folytatódott a meccs második félidejében is, hiszen már egy perccel az újrakezdés után Hujber Tamás lőtte ki 9 méterről a jobb alsó sarkot, 3-0. A következő negyedóra aztán a váci Vén Botond jutalomjátékát hozta. A nagy tehetségű fiatal játékos szinte ugyanarról a helyről – a vendég 16-os jobb oldali sarkáról – háromszor is gyönyörűen vette be a Dunakeszi kapuját, 6-0.

A fölényes sikerrel a pontvadászatot a 30 lejátszott mérkőzésen szerzett 43 ponttal a 7. helyen zárta a VVLSE. Ami az nagyon gyenge őszi szereplés után mindenképpen elismerésre méltó.

(Képünkön a negyedosztály Pest vármegyei bajnokágának végeredménye.)

Feladó: Vác Város Önkormányzata

EU pályázatok