címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. június 1. | szombat
Tünde napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kitüntetések a pedagógusok váci köszöntésén

Kitüntetések a pedagógusok váci köszöntésén

A művelődési központban idén is városi ünnepségen köszöntötték a több évtizedes váci pedagógusi munkát végzett színes diplomásokat. Az eseményen az oktató-nevelő munka elismeréseként kitüntetéseket is átadtak a város vezetői.

Az ünnepség első részében a jelenlévők Lédermájer Emőke 11. évfolyamos növendék Balaskó Mária tanárnő (Váci Bartók-Pikéthy Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola, Alapfokú Művészeti Iskola) zongora kíséretével énekelte el Mozart Ridente la calma című canzonettáját. Majd Balogh József Mit kívánok? című versét Latorovszky Lili, a Váci Petőfi Sándor Általános Iskola tanulója szavalta el.

Ezt követően Matkovich Ilona mondott köszönő/köszöntő beszédet. A polgármester ebben a pedagóguspályát az egyik legszebb hivatásnak nevezte. Mint mondta, belső indíttatás, elkötelezettség, küldetéstudat mind mind kell ahhoz, hogy ezt a szép feladatot vállalja valaki. Hogy aztán a fiatalságot megtanítsa küzdeni, szeretni, rajongani.

Kiemelte: a fiatalok személyiségét a családok mellett leginkább a pedagógusok formálják. Ehhez az önkormányzat az infrastruktúra javításával, a körülmények jobbá tételével tud segítséget nyújtani. Példaként említette, hogy 2020-tól az önkormányzat közel egy milliárd forintot fordított a jövő nemzedéket kiszolgáló feltételrendszer fejlesztésére: gyermekintézmények, játszóterek felújítására, eszközbővítésre.

A polgármester a város, az intézménybe járó valamennyi gyermek és érintett szülő nevében megköszönte az áldozatos munkát, melynek folytatásához további jó egészséget és sok sikert kívánt.

A díjkiosztón az elismeréseket Matkovich Ilona polgármester, Inotay Gergely alpolgármester és Fehér Zsolt szakbizottsági elnök adta át.

Vác Város Önkormányzata kiváló pedagógiai munkájuk elismeréseként „Váci Katedra” pedagógiai díjban részesítette Horváth Editet, Csánki Sándort, és Farkasné Bihari Gabriellát.
A „Vác Város Tehetséggondozásáért” járó kitüntetést ebben az esztendőben Herczegné Bálint Ágnes érdemelte ki.
A „Vác Város Oktatását Segítő Munkáért” elismerést pedig Holupcsikné Imre Hajnalka vehette át.

(A díjazottak méltatása mellékletünkben!)

A folytatásban a korábban a váci iskolákban tanító színes diplomás örökifjú pedagógusokat méltatta és köszöntötték a városvezetők valamint volt tanintézményük vezetője.

Arany díszdiplomások (50 év): Gurkáné Csordás Valéria, Lakati Tiborné, Végvári Ferencné, Virányi József Jánosné, Szilágyi Lajosné, Zemplényi Zsuzsanna és Szilágyi Lajos.
Gyémánt díszdiplomások (60 év): Konrád Edéné és Kovács Edit.
Vas díszdiplomás (65 év): dr. Vakli Lászlóné.

A pedagógia területén dolgozókat köszöntő városi ünnepség zárásaként ismét a Váci Bartók-Pikéthy Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola, Alapfokú Művészeti Iskola előadása következett. Devienne: G dúr fuvolaverseny III. tételét fuvolán előadta: Erdélyi Virág Csenge végzős növendék, zongorán kísérte Gereta Natália tanárnő.

Feladó: Vác Város Önkormányzata

Fotó: Váci Hírnök

Csatolt dokumentumok:
pedagelismer.pdf

EU pályázatok